Focisták a Facebook hálójában-Külföld (I. rész)

Írta: Márkagyár 2011.03.26. 12:07

A Facebook közösségi oldal a focisták körében is egyre népszerűbb, az imázsépítés kiváló eszköze. A legnagyobb sztárok is megjelentek az oldalon, így növelve rajongótáborukat: Beckhamet és C. Ronaldo-t lájkoltad már? Kalózkodjunk kicsit, és nézzük meg a focisták képeit, kommentjeit, és hozzászólásait. Ki, hogyan, és mire használja a Facebook és a közösségi média által nyújtotta lehetőségeket. Vigyázat, a Face Testvér mindent lát.

A Facebookon a legtöbb focista, akik nagy múltú kluboknál játszanak (Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, AC Milan, Bayern München) rendelkeznek folyamatosan frissülő ún. „official” rajongói oldalakkal. Ez egy jó út, imázsépítés az játékosoknak és a kluboknak is, kitűnő kommunikációs felület.

A külföldi focisták közül Cristiano Ronaldo toronymagasan vezet a lájkok versenyében, hivatalos profiloldalát 22,5 millióan szeretik már. (ez a szám naponta több ezerrel növekszik) Folyamatosan jelentkezik friss bejegyzésekkel, képekkel, videókkal, sokszor a telefonjáról is küld híreket. Legutóbbi bejegyzéseiben szomorkodik, hogy sérülése miatt nem játszhat a portugál nemzeti csapatban, majd a BL sorsolás után izgalmas mérkőzéseket vár a Tottenham elleni találkozóktól. Megemlékezik a Japán katasztrófa áldozatairól, majd új, limitált szériás óráját ajánlja. Korábban gratulált Mourinhonak az év edzője címéért, valamint megköszöni, hogy már a Twitteren is több, mint 2 millióan követik.

 „Tetszik” a Facebook, "Nem tetszik"?

 

A népszerűségi lista következő helyén ki más állhatna, mint a mindig megújuló, mértani pontosságú szabadrúgásairól elhíresült márkagyáros, David Beckham. Hivatalos Facebook oldala 8,7 millió rajongóval büszkélkedik. Profiloldala folyamatosan frissül, legutóbbi bejegyzésében megjegyzi, hogy milyen büszke, hogy a következő (LA Galaxy-Real Salt Lake) meccsen ő viselheti a csapatkapitányi karszalagot, majd legfrissebb reklámjára hívja fel a figyelmet. Korábban a brazil világbajnok Ronaldót élteti, hogy a világ egyik legnagyszerűbb játékosa, és hogy megtiszteltetés volt vele játszani a Real Madridban. A Facebookon tette közzé többek között azt is, hogy várják a negyedik gyereket, és hogy a Tottenhamnél edz. Ezenfelül aktuális képeket, fotókat, videókat oszt meg magáról. Nevére keresve a FB-on több mint 30 oldal, csoport, személy jött ki, több tízezres nagyságú lájkolásokkal, ami elárulja, hogy népszerűsége egyáltalán nem csökkent, mióta Amerikában focizik, sőt. Érdekesség, hogy a Twitteren több oldalt is találni, ami „offical” név alatt fut, ezek között a legnépszerűbb 50 000 körüli követővel rendelkezik.

David Beckham Amerikában is töretlenül népszerű, amiben a Facebook nagy szerepet játszik

 

Most pedig nézzük meg, egy-két nagynevű focista bejegyzéseit: Del Piero (Juventus) a Facebookon jelentette be, hogy megszületett a gyermeke, folyamatosan posztol angolul és olaszul is, sokszor jelentkezik be telefonjáról. Legfrissebb bejegyzéseiben a hétvégi gólját és örömét publikálja,  és gratulál édesapjának, magának és minden apukának apák napja alkalmából. Nemrég azt írta, hogy útban van Genova felé, aztán, hogy megpróbálom túlélni a lázat, valamint sok szerencsét kívánt Japánnak, hogy bejutott az Ázsia Kupa döntőjébe. Korábbi bejegyzéseiben ő is a brazil Ronaldo előtt tiszteleg.

Steven Gerrard (Liverpool) hivatalos oldalán a legfrissebb eredmények, cikkek és képek jelennek meg, illetve felhívás szavazásokra, véleménynyilvánításra. Gerrardnál látszik, hogy mostanában kezdi aktívabban használni a Facebookot, egyre több bejegyzést tesz közzé a Liverpoollal kapcsolatban, vagy legutóbb épp az angol válogatott meccsére hívja fel a figyelmet.

Kaká a Real Madrid brazil származású aranylabdás sztárja legutóbbi bejegyzésében saját hivatalos oldalait promotálja, korábban pedig gyűjtést szervezett éhező gyerekek számára. Ronaldo visszavonulásakor ő is posztokkal, videókkal, egyaránt portugálul és angolul, tisztelgett a Fenomén nagysága előtt.

 

Aki már csapdába esett

Korábban Ryan Babel, liverpooli játékos került kellemetlen helyzetbe, amikor a Twitteren gúnyolódott Howard Webb-bel, a Manchester United elleni FA-kupa-mérkőzés játékvezetőjével. Webb már az első percben megítélt egy jogtalan tizenegyest a MU javára Dimitar Berbatov műesése után, majd az első félidőben piros lapot adott Steven Gerrardnak. Babel még aznap este kirakott egy képet Webbről a Twitter-oldalára, és a fotón Manchester United-mezben ábrázolta a bírót, arra utalva, hogy szerinte az ellenfélnek fújt. Hogy mindezt nyomatékosítsa, meg is jegyezte: "Őt nevezik a világ legjobb játékvezetőjének? Röhej!"

Természetesen az angol szövetség jócskán megbírságolta, melynek összegét a Facebookon rögtön vitatta a következő bejegyzéssel: „€12000 What The Hell” (12ezer euró, mi a fene).

Webb az említett MU mezben

 

Top 10 focista a Facebookon
1. Cristiano Ronaldo22.582.393
2. David Beckham8.742.449
3. Lionel Messi6.801.071
4. Kaká6.540.496
5. Fernando Torres5.977.952
6. Andres Iniesta4.784.809
7. Wayne Rooney4.101.273
8. Steven Gerrard3.671.666
9. Cesc Fabregas2.531.028
10. Ronaldinho2.447.676


2011. március 25-i adatok

 

Faltusz Viktória

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://markagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr82772865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Futball eredmények, foci közvetítések 2011.04.06. 16:01:56

Mit játszik ma a Barcelona a Shaktar ellen? És a Manchesteriek mennyi gólt lőneka Chelseanek?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása